Azərbaycanda buğdanın idxalı və satışına, eləcə də un və çörəyin istehsalı və satışına ƏDV üzrə güzəştlərin daha 3 il – 2019-cu il dekabrın 31-dək uzadılması təklif edilir.
Hazırda bu güzəştlər 2017-ci il yanvarın 1-dək qüvvədədir.
«Buğdanın idxalı və satışı, un və çörəyin istehsalı və satışının daha 3 il müddətinə ƏDV-dən azad edilməsi təklif edilir», - deyə vergilər naziri Fazil Məmmədov parlamentin profil komitəsinin bu gün keçirilən iclasında Vergi Məcəlləsinə dəyişikliklər layihəsinin müzakirəsi zamanı bildirib.
Qeyd edək ki, 2016-cı ilin yanvar ayından Azərbaycanda buğdanın idxalı və satışı, un və çörəyin istehsalı və satışı ƏDV-dən azad edilib. Bu güzəştlər çörək və unun qiymətinin artırılmasının qarşısını almaq üçün tətbiq edilir.
Nazir əlavə edib ki, hökumət 1 yanvar 2017-ci il tarixindən quş ətinin satışının 3 il müddətinə ƏDV-dən azad edilməsini təklif edir.*
A.Axudnov
Ali Məclisin təkmilləşdirilmiş yeni rəsmi internet saytı istifadəyə verilib
Neftçala rayonunda abadlıq işlərinə 1,6 milyon manatdan artıq vəsait yönəldiləcək
Gədəbəy Rayon İH yolların əsaslı təmirinə 1 milyon manata yaxən vəsait yönəldəcək
İstanbul və Ankaranın hazırkı müxalifətçi merləri seçkilərdə öz şəhərlərində liderdir
İsrail hökuməti HƏMAS ilə danışıqlarda Qətərin vasitəçiliyindən məyus olub
Roma Papası Rusiya və Ukraynanı bütün hərbi əsirlərin mübadiləsinə çağırır
Yelo Bank 2024 ildə mənfəəti minimun 20% artırmaq planlaşdırır
İlkin Quliyev: “AccessBank” 2025-ci ilədək depozit portfelini 1,1 milyard manata çatdıracaq
Ağacanov: “Əliyev güclü liderdir, ona təzyiq göstərmək çətindir”
Yelo Bank “Summer Challenge 2024” təcrübə proqramını elan edir
AccessBank İsveçrənin responsAbility Investment AG şirkətindən $5 mln kredit cəlb edib
İyunda Bakıda “Caspian Oil&Gas” Neft-Qaz Sərgisi keçiriləcək
Oktyabrda Azərbaycanda “ICCA Venue Business Workshop International 2024” keçiriləcək
Unikal 2023-cü il: Qarabağ düyünü açıldı
Azərbaycanın neft-qaz sərvətləri dünyanın ən ekoloji cəhətdən təmiz və ucuz ehtiyatlarından biridir
İşğaldan azad olunmuş torpaqlarda işləmək şərəf, namus məsələsidir – usta ilə söhbət