2019-cu ildə Azərbaycanda 335,7 min ton ət istehsal olunacağı proqnozlaşdırılır ki, bu da 2018-ci ilin yekunları üzrə gözlənilən göstəricidən 2,9% çoxdur. Bu barədə “İnterfaks-Azərbaycan” agentliyinə hökumətdən məlumat verilib.
Bunun 139,6 min tonu mal ətinin (artım 3,4%), 80,6 min tonu qoyun ətinin (artım 1,6%), 114,9 min tonu isə quş ətinin (artım 3,2%) payına düşəcək.
Hökumətin qiymətləndirmələrinə görə, respublikada ət istehsalının artım tendensiyası 2023-cü ilədək qalmaqda davam edəcək. 2020-ci ildə 346,6 min ton, 2021-ci ildə 358,8 min ton, 2022-ci ildə 369,3 min ton ət istehsal olunacağı proqnozlaşdırılır.
2018-ci illə müqayisədə 2022-ci ildə ət istehsalı 13,2%, mal əti istehsalı 16,2% - 157 min tonadək, qoyun əti istehsalı 6,7% - 84,6 min tonadək, quş əti istehsalı 14,4% - 127,3 min tonadək artacaq.
Qeyd edək ki, proqnozlara əsasən, 2018-ci ildə 326,1 min ton ət istehsal olunacaq.*
B.Rüstəmbəyov
Ali Məclisin təkmilləşdirilmiş yeni rəsmi internet saytı istifadəyə verilib
Neftçala rayonunda abadlıq işlərinə 1,6 milyon manatdan artıq vəsait yönəldiləcək
Gədəbəy Rayon İH yolların əsaslı təmirinə 1 milyon manata yaxən vəsait yönəldəcək
İstanbul və Ankaranın hazırkı müxalifətçi merləri seçkilərdə öz şəhərlərində liderdir
İsrail hökuməti HƏMAS ilə danışıqlarda Qətərin vasitəçiliyindən məyus olub
Roma Papası Rusiya və Ukraynanı bütün hərbi əsirlərin mübadiləsinə çağırır
Yelo Bank 2024 ildə mənfəəti minimun 20% artırmaq planlaşdırır
İlkin Quliyev: “AccessBank” 2025-ci ilədək depozit portfelini 1,1 milyard manata çatdıracaq
Ağacanov: “Əliyev güclü liderdir, ona təzyiq göstərmək çətindir”
Azər Türk Bankda sərfəli kredit kampaniyası davam edir
TuranBank Habib American Bank-da ABŞ dollarında müxbir hesab açıb
İyunda Bakıda “Caspian Oil&Gas” Neft-Qaz Sərgisi keçiriləcək
Oktyabrda Azərbaycanda “ICCA Venue Business Workshop International 2024” keçiriləcək
Unikal 2023-cü il: Qarabağ düyünü açıldı
Azərbaycanın neft-qaz sərvətləri dünyanın ən ekoloji cəhətdən təmiz və ucuz ehtiyatlarından biridir
İşğaldan azad olunmuş torpaqlarda işləmək şərəf, namus məsələsidir – usta ilə söhbət