2018-ci ilin yanvar-avqust aylarında Azərbaycan ərzaq idaxlını 0,8% - $874 mln. 144,66 minədək artırıb. Bu barədə “İnterfaks-Azərbaycan” agentliyinə Dövlət Gömrük Komitəsindən məlumat verilir.
Ərzaq idxalı strukturunda əsas həcm $130 mln. 955,79 min məbləğində buğdanın - 730,99 min ton (artım 20,2%), meyvə-tərəvəz məhsullarının - $103 mln. 134,72 min məbləğində 187,206 min ton (artım 1,5%), ətin - $43 mln. 660,67 min məbləğində 30,186 min ton (artım 6,8%), bitki və heyvan mənşəli yağların - $96 mln. 115,25 min məbləğində 103,821 min ton (artım 8,9%) payına düşüb.
2018-ci ilin yanvar-avqust aylarında Azərbaycana $47 mln. 69,05 min məbləğində kərə yağı idxalı 8 min 18,24 ton (azalma 22,1%) təşkil edib.
Ümumilikdə, yanvar-avqust ayları ərzində Azərbaycana bütün idaxlın 12,74%-i ərzaq məhsullarının payına düşüb. **
N.Abbasova
Ali Məclisin təkmilləşdirilmiş yeni rəsmi internet saytı istifadəyə verilib
Neftçala rayonunda abadlıq işlərinə 1,6 milyon manatdan artıq vəsait yönəldiləcək
Gədəbəy Rayon İH yolların əsaslı təmirinə 1 milyon manata yaxən vəsait yönəldəcək
İstanbul və Ankaranın hazırkı müxalifətçi merləri seçkilərdə öz şəhərlərində liderdir
İsrail hökuməti HƏMAS ilə danışıqlarda Qətərin vasitəçiliyindən məyus olub
Roma Papası Rusiya və Ukraynanı bütün hərbi əsirlərin mübadiləsinə çağırır
Yelo Bank 2024 ildə mənfəəti minimun 20% artırmaq planlaşdırır
İlkin Quliyev: “AccessBank” 2025-ci ilədək depozit portfelini 1,1 milyard manata çatdıracaq
Ağacanov: “Əliyev güclü liderdir, ona təzyiq göstərmək çətindir”
Yelo kart sahibləri pulsuz köçürmələrin rahatlığını yaşayır
Yelo Bank-da qanvermə aksiyası keçirildi
BANM-in iki əməkdaşının tədqiqatı AMEA-nın mühüm nəticələr siyahısında yer alıb
İyunda Bakıda “Caspian Oil&Gas” Neft-Qaz Sərgisi keçiriləcək
Oktyabrda Azərbaycanda “ICCA Venue Business Workshop International 2024” keçiriləcək
Unikal 2023-cü il: Qarabağ düyünü açıldı
Azərbaycanın neft-qaz sərvətləri dünyanın ən ekoloji cəhətdən təmiz və ucuz ehtiyatlarından biridir
İşğaldan azad olunmuş torpaqlarda işləmək şərəf, namus məsələsidir – usta ilə söhbət